Haberler

STEM Eğitimcileri Derneği Olağan Genel Kurul Toplantı Çağrısı


Derneğimizin Olağan Genel Kurul toplantısı 08.05.2024 tarihi çarşamba günü saat 19:00‘da Holiday Inn Express (Keçiliköy Mah. 5608 Sok. No:5 Türkiye/Manisa) adresinde yüz yüze ve eş zamanlı olarak online olarak gerçekleştirilecektir.

STREAM It Up! Projesi 3. Kez Desteklenmeye Hak Kazandı


Gençlerin STREAM ve Yapay Zekâ alanlarındaki çalışmalarını çağın bilim dili olan İngilizce ile bütünleşik bir şekilde geliştirmek, öğrencilerin akademik başarılarının artırılmasını desteklemek ve gerçek hayattaki sorunlara disiplinler arası bir yaklaşımla çözüm önerileri sunma becerisi kazandırmak amacıyla hayata geçirilen “STREAM It Up!” projesi ABD Büyükelçiliği tarafından üçüncü kez desteklenmeye hak kazandı.

TÜBİTAK Tarafından Desteklenen "Payas Deprem Yaralarını Bilimle Sarıyor Şenliği” 25-27 Mayıs Tarihlerinde Gerçekleşti


TÜBİTAK tarafından 4007 Afet Bölgesi “Bilim Her Yerde” Özel Destek Çağrısı kapsamında hazırlanarak Manisa Celal Bayar Üniversitesi yürütücülüğünde hayata geçen “Payas Deprem Yaralarını Bilimle Sarıyor Şenliği” Hatay ili Payas ilçesinde gerçekleştirildi.

Mimar Sinan’ın önemli eserlerinden biri olan ve bölgenin en önemli tarihi eserleri arasında sayılan Sokollu Mehmet Paşa Külliyesi’nde düzenlenen şenlik, Manisa Celal Bayar Üniversitesi yürütücülüğünde, Payas Belediyesi, Payas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, PayaSTEM Yapay Zekâ Merkezi, STEM Eğitimcileri Derneği ve Kök Eğitimciler Derneğinin iş birliği ile gerçekleştirildi.

TÜBİTAK Tarafından Desteklenen “Şanlıurfa Bilim Şenliği” 25-27 Mayıs Tarihlerinde Gerçekleşti


TÜBİTAK 4007 Bilimle Güçlenen Şanlıurfa: Depreme Dayanıklı Gelecek teması ile düzenlenen “Şanlıurfa Bilim Şenliği” Açılış Töreni, Şanlıurfa Fuar Merkezi’nde gerçekleşti.

Şanlıurfa Bilim Şenliği’nin Açılış Töreni, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Kurt, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Hasan MARAL, protokol üyeleri ve çok sayıda davetlinin katılımlarıyla gerçekleşti.

STREAM It Up!-2 Projesinin Yüz Yüze Aşaması Tamamlandı


Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve STEM Eğitimcileri Derneği yürütücülüğünde hazırlanan, Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği tarafından 2. kez üst üste desteklenen ve Regional English Language Office (RELO), Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Zafer Kalkınma Ajansı, ENM Digital, LEGO Education, Teknokta Yenilikçi Öğrenim Çözümleri, NIAYS, Stellar Lab, Kendin Yap Atölyesi, Kodlamanisa, Extensa Digital Solutions, Smyrna Games ve MCBÜ Proje Ar-Ge ve İnovasyon Topluluğu’nun paydaş olarak yer aldığı “STREAM It Up!” projesinin yüz yüze aşaması 01-13 Mayıs 2023 tarihleri arasında Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

TÜBİTAK 4007 "Bilimle Güçlenen Şanlıurfa: Depreme Dayanıklı Gelecek" Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı


TÜBİTAK 4007 Bilimle Güçlenen Şanlıurfa: Depreme Dayanıklı Gelecek; bilimi ve teknolojiyi halkla buluşturarak bilimsel anlayışı geniş toplum kitlelerine yaymak, katılımcılara yaparak ve yaşayarak öğrenme deneyimi sunmak ve afet bölgesinde yaşayan çocukların sosyal yaşama uyum sürecini kolaylaştırmak amacıyla Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve STEM Eğitimcileri Derneği başta olmak üzere birçok kurumun iş birliği ile 25-27 Mayıs 2023 tarihleri arasında Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi’nde TÜBİTAK Bilim Şenliği düzenlenecektir.