07/06/2023

STREAM It Up! Projesi 3. Kez Desteklenmeye Hak Kazandı

Gençlerin STREAM ve Yapay Zekâ alanlarındaki çalışmalarını çağın bilim dili olan İngilizce ile bütünleşik bir şekilde geliştirmek, öğrencilerin akademik başarılarının artırılmasını desteklemek ve gerçek hayattaki sorunlara disiplinler arası bir yaklaşımla çözüm önerileri sunma becerisi kazandırmak amacıyla hayata geçirilen “STREAM It Up!” projesi ABD Büyükelçiliği tarafından üçüncü kez desteklenmeye hak kazandı.

Proje kapsamında seçilen bilim elçilerinin, akademik başarılarının arttırılması ve sorun çözümlerinin keşfinde yer alacakları etkin rolün yanı sıra, öğrencilerimizin sosyal yaşama uyum becerilerinin geliştirilmesi ve İngilizce dil yeterliklerin zenginleştirilmesi amacıyla çeşitli dijital ve sosyal etkinlikler uygulayarak, 21. yüzyıl becerileri, pozitif psikoloji, öğrenci iyi oluşu ve sosyo-duygusal zeka gelişimine yönelik tamamlayıcı faaliyetlerin hibrit bir model ile sunulması da projenin hedefleri arasındadır.

STEM Eğitimcileri Derneği ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi öncülüğünde; Regional English Language Office (RELO), Zafer Kalkınma Ajansı, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ENM Digital, LEGO Education, Teknokta Yenilikçi Öğrenim Çözümleri, Proje AR-GE ve İnovasyon Topluluğu (PAGİT) iş birliğiyle hayata geçirilmesi planlanan STREAM It Up! -3 projesi 2 Ağustos 2023 – 30 Haziran 2024 tarihleri arasında uygulanacaktır. Proje yürütücülüğünü STEM Eğitimcileri Derneği Başkanı ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğr. Gör. Mehmet Nuri ÖĞÜT’ün üstlendiği projede Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapan Dr. Ayşe ZAMBAK ve Şeyda Nur HALİTOĞLU uzman olarak yer almaktadır. Ayrıca çok sayıda üniversiteden ve kurumdan akademik danışmanlar ve araştırmacılar, proje asistanları, bursiyerler, mentörler, alanında uzman eğitmenler projeye katkı sunmaktadır.


Proje ile ilgili tüm gelişmeler ve başvuru süreci stemegitimciler.org web adreslerinden takip edilebilecek olup aynı zamanda @streamitup1 kullanıcı adıyla sosyal medya platformlarında paylaşılacaktır.