24/11/2021

TÜRKİYE'NİN EN ÇOK İNDİRMEYE SAHİP OKUMA YAZMA ÖĞRENME UYGULAMASI "OKUMA YAZMA ÖĞRENİYORUM"

STEM Eğitimcileri Derneği paydaş kurumu NIAYS tarafından geliştirilen; Google Play, Appstore, AppGallery ve Web’de yayında olan bu uygulama adından da anlaşıldığı gibi bir okuma yazma uygulamasıdır. Birinci sınıf öğrencilerin okuma yazma sürecinde en büyük destekçisi konumunda olan bu uygulama, öğrencilerin okulda öğrendiklerini tekrar etmelerine, bir sonraki derse hazırlanmalarına okuldaki müfredatı bire bir aynı şekilde takip etmelerine olanak sağlıyor. Okuma yazma etkinliklerinin yanı sıra onlarca kitabı içeren kitaplığı, çeşitli Türkçe ve matematik etkinlikleri sunan Okuma Yazma Öğreniyorum, oyunlarla desteklendiği için öğrenciler keyif alarak öğreniyorlar.

Uygulama sadece öğrencilere değil aynı zamanda velilere de büyük kolaylık sağlıyor. Çocuğunu evde nasıl çalıştıracağını bilemeyen veliler uygulamadan faydalanarak okuma yazma öğretiminde çocuğuna nasıl doğru şekilde destek olacağını öğreniyor böylece okulda öğretmenin öğrettikleri ile aynı doğrultuda çocuğunu çalıştırabiliyor.

Uygulamadan aynı zamanda birinci sınıf okutan sınıf öğretmenleri de ders içinde faydalanabiliyor. Akıllı tahta ya da bilgisayarlarda tüm web tarayıcılarından https://okumayazmaogreniyorum.niays.com.tr/ adresine giderek uygulamanın web sürümü kullanılabilir.

Uygulama bugüne kadar yaklaşık 4.000.000 kişi tarafından indirilmiş durumda. Uygulamanın bütün içeriği alanında tecrübeli sınıf öğretmenleri tarafından geliştirilmiştir. Okuma Yazma Öğreniyorum’a Google tarafından “Öğretmen Onaylı Uygulama” unvanı verilmiştir.

Google Play’den indirmek için (Android cihazlar):

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ny.okumayazmaogreniyorum&hl=tr

App Store’dan indirmek için (Iphone, Ipad cihazlar):

https://itunes.apple.com/tr/app/okuma-yazma-%C3%B6greniyorum/id1367632708?mt=8

App Gallery’den indirmek için (Huawei):

https://appgallery.cloud.huawei.com/marketshare/app/C101510643?locale=en_US&source=appshare&subsource=C101510643